29 listopadu, 2021 Od MR Off

Typy dřevěných podlah

PARKETY (VLYSY)

Nejčastěji používané rozměry jsou 22*70*400-500 mm. Konstrukce parket je masivní nebo vícevrstvá. Nejčastěji se setkáme s evropskými dřevinami například dub, buk, jasan, javor nebo exotickými jako například merbau, teak, iroko.

PRKNA

Nejčastěji používané rozměry jsou 20-28*145-180 mm. Konstrukce prken je masivní nebo vícevrstvá. Nejčastěji se setkáme s evropskými dřevinami například dub, jasan, ořech nebo modřín, smrk, borovice.

DŘEVĚNÁ ŠPALÍKOVÁ DLAŽBA

Špalíková dlažba se používá v exteriéru i interiéru. Nejčastěji používané rozměry jsou 100*100*100 mm a vyrábí se z dubu. Interiérová dlažba se používá ve všech typech prostorů od bytových po komerční, ve stavbách pro lehký i těžký průmysl. Více zde

FRANZOUZSKÝ STROMEČEK (CHEVRON)

Nejčastěji používané rozměry jsou 22*60-80*400-500 mm. Konstrukce parket je masivní nebo vícevrstvá. Nejčastěji se setkáme s evropskými dřevinami například dub, buk, jasan, javor nebo exotickými jako například merbau, teak, iroko.

KAZETOVÉ PARKETY

Kazetové parkety, někdy také zámecké parkety nebo francouzské parkety se vyrábějí v masivním nebo vícevrstvém provedení. Vzory se historicky jmenovali podle zámku, kde byly použity a tvary jsou takřka neomezené. Vzory někdy používají více dřevin, což dodává vzorům 3D optiku.

PRŮMYSLOVÁ MOZAIKA

Průmyslová mozaika se skládá z jednotlivých lamel nejčastěji 8 nebo 20*22 mm. V komerčních prostorách se pokládá v blocích. V bytových prostorách se větší formáty často pokládají po jednotlivých lamelách. Používané dřeviny jsou dub, ipe, merbau a řada dalších.

pm croco

EXTRA ŠIROKÁ PRKNA

Extra široká prkna nebo také zámecká prkna se vyrábějí v šířkách až 400 mm a délkách až 7 m. Konstrukce prken je masivní nebo vícevrstvá. Nejčastěji se setkáme s evropskými dřevinami například dub, jasan nebo smrk.

RECYKLOVANÉ DŘEVĚNÉ PODLAHY

Umíme položit staré demontované parkety a prkna nebo z nich vyrobit kazetové parkety. Podlahy z recyklovaného dřeva mají jedinečnou patinu a své využití najdou  i v ultra moderním interiéru. Oblíbené jsou v kombinaci s industriálním stylem, ale také v historických objektech.

TERASOVÁ PRKNA

Terasová prkna se vyrábějí jak z evropských, tak exotických dřevin. Jednou z možností jsou prkna tepelně upravená, thermowood. Povrch bývá opatřen drážkami. Často používané dřeviny jsou dub, jasan, modřín, borovice, severský smrk, ipe.